Skip to main content

Ik haal veel energie en plezier uit het motiveren en inspireren van ruiters. Dit is een van de redenen dat ik ruiters wil begeleiden op weg naar het juiste harnachement voor hun paard. Vanuit de missie “we put the horse first” geloof ik dat de prestaties van paard en ruiter onder andere afhankelijk zijn van een goed passend zadel. Naast het verbeteren van de prestatie en communicatie met het paard verlaag je ook blessure kans. Vandaar dat ik graag mijn kennis deel met ruiters en eigenaren.

In mijn werk als zadelpasser kan ik doormiddel van TreeClix kan de boombreedte van je zadel in één ‘klik’ aanpassen, waardoor de balans, bewegingsvrijheid en de juiste druk van het zadel worden hersteld. Het aanpassen van de vulling is in de meeste gevallen onvoldoende effectief en het corrigeren van de boom gaat gewoonlijk gepaard met een hoog risico op beschadiging en breuk. Het breken van de boom gebeurt vaak niet direct, maar de kans is groot dat dit in de toekomst alsnog gebeurt. Het gevolg; hoge reparatiekosten of het moeten aanschaffen van een nieuw zadel.

Het (tijdelijke) gebruik van een onderlegger kan het paard in sommige gevallen helpen, maar ook daar kleven nadelen aan. Onderleggers geven niet de stabiliteit die een juist afgestelde boom geeft en met een onderlegger wordt vaak het kussenkanaal (te) nauw. Een onderlegger zou zo kort mogelijk gebruikt moeten worden en het neemt de piekdruk in het aangedane gebied niet volledig weg, het geeft enkel verlichting.  Een ander nadeel van het gebruik van een onderlegger is dat de ruiter verder van het paard komt te zitten, iets wat we liever niet hebben als we rekening houden met stabiliteit en het contact tussen ruiter en paard.

Met TreeClix zijn we in staat het zadel voor jou en je paard zo aangenaam mogelijk af te passen, met de juiste balans, pasvorm en contact met je paard. Aangezien paarden veel en vaak kunnen veranderen, als gevolg van verschillende factoren, is het raadzaam je zadel tenminste tweemaal per jaar te laten nakijken en aanpassen!

Leave a Reply